Android Dersi - 5

Merhaba okuyucularimiz bugün sizlerle birlikte android derslerimize kaldığımız yerden devam edecegiz.Bugün stil buton yapımını anlatacağım.İlk yapmamız gereken işlem iki adet resim bulmak olacaktır.Bu resimleri basma olayında ve butona basma işlemini bitirdigimiz de eski haline gelen resim şeklinde gerceklestirecegiz.Bu şekilde uygulamalarımız da daha güzel bir görüntü oluşturacağız.İlk olarak  aşağıda belirtilen iki resimi indiriniz ve res klasörünün altında bulunan drawable klasörüne atınız.Ardından  yapmamız gereken işlem ise android  projemizde bulunan res klasörünün altında bulunan drawable klasörüne sağ tıklayıp yeni bir xml oluştururuz ve ismini gönder  yazınız.
Bu işlemin ardından açılan xml sayfasına aşağıda bulunan kodu yazınız ,bu kod ile anlatılmak istenen tıklama olayında hangi resimin tıklama olmadığında hangi resmin gösterileceğini belirtiyoruz.



Buradaki işlemin ardından values klasörünün altında bulunan style.xml gidip  buton için yazdığımız yeni buton stilini tanimlamamız gerekmektedir.Burada tanımlama işleminde yapmamız gereken xml şeklinde  tanımlamak olacaktır.Asağıdaki görseldeki gibi yazacağïz.
Bu şekilde tanimladıktan sonra yapmamız gereken işlem ana xml de tanımlamış olduğumuz butonun icindeki text kısmını boş bırakıp  properties kısmından style gonder olarak seçiyoruz. Bu şekilde istediğiniz görünüme kavusuyor butonunuz daha fazla bilği için  bizi takipte kalınız...

Yorum Gönder

0 Yorumlar