GOOGLE LENS İLE KAMERANIZI AKILLANDIRIN

Google’ın geliştirici etkinliği olan Google I/O 2017 konferansında, birbirinden önemli duyurular yapıldı. Ancak bu duyurular arasında en çok dikkati çeken ve en önemli duyuru olarak gösterilen ‘Google Lens’ oldu. Bizzat Google CEO’su Sundar Pichai tarafından tanıtılan Google Lens, telefon kamerasını yapay zeka ile birleştirerek daha önce kimsenin sunmadığı bir teknolojiyi kullanıcıların beğenisine sunuyor.



Google Lens, telefonunuzun kamerası ile yapay zekayı birleştirerek aynı zamanda kameranın gördüğü yerleri işliyor ve çekilen içerikler hakkında bilgi veriyor. Örneğin kameranızı bir restoranta doğrulttuğunuzda, Google Lens sizler için o görsel ile ilgili tüm sonuçları dökecek ve bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca ne olduğunu bilmediğiniz herhangi bir şeyle karşılaştığınızda bunu bir örnek üzerinden anlatacak olursak, bilmediğiniz ama ne çiçeği olduğunu inanılmaz merak ettiğiniz bir çiçekle karşılaştınız ancak ne çiçeği olduğunu nasıl öğreneceğinize dair en ufak bir fikriniz yok.

Peki o zaman ne yapacaksınız? İşte Google Lens tam olarak burada karşınıza çıkıyor.

Google Fotoğraflar uygulamasına girerek kullanmak istediğiniz fotoğrafı seçin. Silme ve düzenleme butonlarının arasında bulunan ‘Lens’ butonuna tıkladıktan sonra fotoğrafınız taranacak  ve Google sizin için o çiçeğin ne çiçeği olduğunu bularak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.Lens’i kullanmak oldukça basit.  Yapmanız gereken tek şey ‘home’ butonuna basılı tutarak veya ‘’Okay Google’’ komutunu söyleyerek Google Asistan’ı çağırmak ve daha sonrasında Lens’i başlatmak için Asistan’daki kamera simgesini kullanmak olacak. Kameranızı ‘’arama öğesine’’ doğru yönlendirin veya basit bir söyleyişle nesne arasına yerleştirin ve Lens’in sunduğu teknolojiyi hayranlıkla izlemeye başlayın.

Google Fotoğraflar’ı güncelleyerek Google Lens’i kullanmaya başlayabilirsiniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar