Facebook uydusu ile internet satacak!

Facebook uydu projesi hakkında geçtiğimiz dönemlerde de birçok söylenti ortaya atılmıştı. Bu iddialar Facebook tarafından doğrulanarak, resmi hale geldi. Birçok farklı dev şirketin yer aldığı uydu internet projesi bünyesinde Facebook’da yer alıyor.Facebook uydu üzerinden henüz internet hizmeti alamayan bölgelere ulaşmayı hedefliyor. 
Facebook ile birlikte SoftBank ve SpaceX gibi firmalarda internet uydusu üzerinde çalışmalar yürütüyor.FCC tarafından yapılan açıklamaya göre, Facebook avukatları çeşitli patent ve resmi işlemler için gerekli kurumlara başvuru yapıyor. 2016 yılından beri çalışma yapan Facebook, adı Athena uydusu olacak olan hizmetten geniş bant internet hizmeti sunmayı planlıyor.

Facebook internet uydusu için tanıtım çalışmalarına 2019 içerisinde başlayacak. Dünya genelinde internet hizmeti konusunda sorun yaşayan bölgeler incelendiğinde, bu geniş bant hizmetinin maddi giderlerinin net olarak karşılanamayacağı ortaya çıkıyor.Facebook internet hizmetinde nasıl bir fiyatlandırma yapacak sorusu, bu projenin en bilinmez noktası. Zamanla gelecek olan bilgiler ve yapılacak olan uydu tanıtımıyla hemen her şey ortaya çıkacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar