2018'de öğrenilecek en iyi 10 Programlama Dili



Her bir geliştirici kendileri için en uygun araçları seçtiği için programlama büyük ve oldukça kişisel bir tercihtir. Bununla birlikte, bazı diller, platformlar ve çerçeveler, kendilerini en kolay ve en etkili biçimde kullanabildiklerini iddia ederler. Böylece günümüzde geliştiriciler tarafından sevilen ve tercih edilen en iyi On programlama dilini toparladık. 
Sizin Favoriniz hangisi?


1.    Python
Python, kodun okunabilirliğini vurgulayan ve geliştiricilerin daha az kod satırı (Java veya C ++ ile karşılaştırıldığında) kullanmalarını sağlayan dinamik ve genel amaçlı bir dildir. Birden fazla programlama paradigmasını destekler ve geniş bir standart kütüphaneye sahiptir.Geliştiriciler, açık sözdizimi, iyi OOP desteği ve mükemmel kısayolları olduğu için bu dili tercih ediyorlar.


2.    C

C, yapılandırılmış programlama, özyineleme ve sözcük değişken kapsamını destekleyen genel amaçlı bir zorunlu dildir. Çapraz platform programlamayı teşvik etmek üzere tasarlanmıştır ve birçok platformda bulunur.
Bu dil açık olması, donanıma erişim imkânı sağlaması ve küçük ikili dosyalar oluşturabilmesi için değerlidir.



3.    Java
Java, tüm dünyadaki geliştiriciler arasında önde gelen seçimlerden biridir. Bu dil, nesne yönelimli ve sınıf temelli olup, "bir kez yaz, her yerde çalıştır" ilkesini izlemektedir
İnsanlar eşzamanlılığı (örneğin Python'tan daha iyi olmak için karşılaştırması), çok çeşitli kütüphaneler ve sürekli iyi performans için Java'yı seviyorlar. Topluluk büyüktür, yani Java hayranları her zaman çok fazla destek alabilirler.




4.    C++
Bu dil, derlenmiş, zorunlu ve program odaklıdır ve düşük seviyeli bellek manipülasyonuna izin verir. C ++, C # veya Java gibi bir takım diğer dilleri etkilemiş ve çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır.
Güçlendirilmiş statik tipte sistem (bir derleme zamanında daha fazla hata yakalamayı mümkün kılar), birkaç programlama stilinde kullanma becerisi, iyi performans ve ifade gücü vardır.



5.    C#

C Sharp, bir önceki yıla oranla popülaritesini artırdı. Birçok disiplini kapsayan, nesne yönelimli ve çoklu paradigma bir dildir. C #, Microsoft tarafından geliştirilmiştir ve Ortak Dil Altyapısı için atanmıştır.Java veya Python kadar yaygın olmasa da, C # başlıkları, makrolar ve şablonların eksikliğini, LINQ ve isimsiz türlerin varlığını takdir eden taraftarlarına sahiptir.

6.    R

Bu, istatistiksel hesaplama için açık kaynak dili olup, veri madencileri ve istatistikçiler arasında çok popülerdir. Bu dil bir GNU paketi.R profesyonelleri, paket ekosistemini ve genişliğini ve tüm grafik avantajlarını içerir.

7.    JavaScript
JS, nesne tabanlı ve dinamik bir dildir ve WWW içerik üretiminin temel teknolojilerinden biridir. Bazı insanlar Java ve JS'nin aynı (veya en azından çok benzer) diller olduğunu düşünmeye eğilimli olsa da, JavaScript çoğunlukla Kendinden ve Şemadan etkilenmiştir.JavaScript popülaritesinde bir artış görüyor ve 2017 yılı için en sıcak web geliştirme trendlerine dahil edilmiştir.



8.    PHP

Web geliştirme için tasarlanmış bir sunucu tarafı ve genel amaçlı dildir. PHP'nin öğrenilmesi oldukça kolay ve çoğunlukla genç geliştiriciler tarafından seçilir.Geliştiricilerin taşınabilir olmasını sevdikleri gibi, bir dizi web sorunu için yüksek kaliteli çok sayıda çözümü vardır ve birçok çerçeve vardır.

9.    Go

Go, Google'da yaratıldı ve açık kaynak dili. Derlenir ve çöp toplama, bellek güvenliği ve sınırlı yapısal yazım gibi özellikler bulunur.
Ağ uygulamaları ve web sunucuları ile çalışmanız gerçekten iyi bir seçimdir. Ayrıca, platformlar arasında tutarlı bir şekilde davranıyor da iyi bir özellik.


10.    Swift
Swift, Apple tarafından geliştirilen çok paradigma dilidir ve iOS geliştiricileri arasında en çok tercih edilen seçeneklerden biridir. Geç bağlama, genişletilebilir programlama ve dinamik gönderme gibi kavramları destekler.
Swift nispeten yeni bir dil olmasına rağmen, 2017'de popülerlik artışını gördü ve genel olarak umut verici görünüyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar