İZLENMESİ GEREKEN 10 HACKER FİLMİ

Bilgisayar ve internet ile ilgili birçok komplo teorisi üretilmiştir. Ancak hacker filmleri konuları itibariyle bu teorilerin gerçeğe dönüşebileceklerini gözler önüne seriyorlar. Aynı zamanda hazırlamış olduğumuz en iyi hacker filmleri listesini incelediğinizde, kendinizi güvende hissetmeyebilirsiniz. Bazısı komplo teorileri üzerine kurulmuş bazısı ise gerçek bilgisayar korsanlarının hayatlarından esinlenilerek sinemaya uyarlanmış en iyi hacker filmleri ve dizileri, internette dolaşan tehlikenin farkına varmanızı da sağlayabilir.İzlerken hem internetin sihirli dünyasını keşfedeceğiniz hem de hackerların gerçekleştirdiği eylemleri hayranlık ve şaşkınlık içerisinde takip edebileceğiniz en iyi 10 hacker filminden oluşan listemizi sizlerle buluşturuyoruz.
Bu arada listemizde bulunan hacker filmleri IMDb puanlarına göre düşükten yükseğe doğru sıralanmışlardır. Şaşırmaya ve paranoyaklaşmaya hazır olun!Çağımızın hastalıklarından biri olan internet bağımlığının yaşatmış olduğu zorluk ve tehlikeli etkileyici bir dille gözler önüne seren en iyi hacker filmleri, sizleri biraz da olsa paranoyaklaştırabilirler. Aslında her biri ibret alınası yapımlar olarak bazı dersleri bünyesinde barındıran en iyi hacker filmlerini huzurlarınıza getiriyoruz.
10. İspiyoncu (Ratter)
IMDb Puanı: 4,7
New York’ta bir başına yaşayan genç bir kadının, hacker tarafından takibe alınmasını anlatan İspiyoncu (Ratter), pek fazla bilinen bir hacker filmi değildir. Dijital takibin yanı sıra fiziksel olarak da tacizin konu alındığı bu yapım bazı izleyicilerin beğenisini kazanmış olsa da bazılarını hayal kırıklığına uğratmıştır. 2015 yılının etkileyici hacker filmleri arasında yer alan Ratter’ın oyuncu kadrosu; Ashley Benson, Matt McGorry, Rebeca Naomi Jones ve Karl Glusman gibi isimlerden oluşuyor.
9. Açık Pencereler (Open Windows)
IMDb Puanı: 5,4
Genellikle yetişkin filmlerinde boy gösteren Sasha Grey’in, Açık Pencereler (Open Windows) filminin başrollerinde oynaması büyük yankı uyandırmıştı. Aynı zamanda Elijah Wood’un da kadroda yer aldığı Açık Pencereler oldukça etkileyici bir konuya sahip. Nick adında bir adam online bir yarışmaya katılır ve ödül olarak çekici bir aktris olan Jill ile tanışma fırsatı yakalar. Fakat Chord adında biri Nick’i arayarak, Jill’in akşamki tanışma yemeğine katılamayacağını ve durumu düzeltmek adına Jill’in kişisel bilgisayarının kamerasından onu canlı olarak izleyebileceğini belirtir. Başlangıçta her şey güzeldir, ancak daha sonra Jill’in başının dertte olduğu ortaya çıkar ve Nick de onu kurtarabilmenin yollarını aramaya başlar.
8. Lanetli Mesaj (Friend Request)
IMDb Puanı: 5,5
2016 yapımı korku ve gerilim türünde en iyi hacker filmleri arasında yer alan Lanetli Mesaj (Friend Request) ile listemize devam ediyoruz. Alycia Debnam Carey, William Moeley ve Connor Paolo’nun başrollerini paylaştıkları Lanetli Mesaj; Facebook’ta 1000’e yakın arkadaşı olan Lauraöğrencisi olduğu üniversitede oldukça popüler bir genç kadındır. Fakat bir gün sınıfın dışlanan ismi Marina’dan arkadaşlık isteği gelir ve Laura bu isteği kabul eder. Ancak sonrasında yaşanan olaylar izleyicileri de fazlasıyla gerecektir.
7. Sanalüstü (Cybernatural)
IMDb Puanı: 5,7
Farklı ve gerilim dolu senaryosuyla dikkat çeken etkileyici bir hacker filmiyle listemize devam ediyoruz. Genç bir kız, uygunsuz videosu sosyal medyaya yüklendiği için intihar eder. 6 sınıf arkadaşı ise bu olay geçtikten sonra Skype üzerinden konuşmaya başlarlar. Fakat bir hacker gruba dahil olur ve genç kızın intiharına sebebiyet veren videoyu kimin yüklediğini sorar. Akabinde de cinayetlerin işleneceği korku dolu anlar başlar.
6. The Den
IMDb Puanı: 6,1
En iyi hacker filmleri listemize 2013 yapımı The Den ile devam ediyoruz. Yüksek lisans öğrencisi olan Elizabeth, tez konusu olarak “Den” adlı bir sitenin kullanıcı profillerini seçer ve bu video chat sitesinin kullanıcılarını araştırmaya başlar. İncelemeye başladığı sırada genç bir kızın cinayete kurban gittiğine tanıklık eder ve polisle irtibata geçer. Fakat polisin bu videonun bir şakadan ibaret olduğunu söylemesiyle Elizabeth, cinayeti aydınlığa kavuşturmak için kolları sıvar.
5. Öldür.com (Untraceable)
IMDb Puanı: 6,2
İnternetteki tehlikeleri konu alan en iyi hacker filmleri arasında adını ilk sıralara yazdıran Öldür.com (Untraceable); gizli servis ajanı ve siber katil arasındaki kovalamacayı konu alıyor. Diane Lane, Joseph Cross, Billy Burkeve Colin Hanks’in başrollerinde yer aldığı bu yapım; kurbanlarını seçtikten sonra, yapmış olduğu işkenceleri internetten canlı olarak yayınlayan bir siber katil ve bu katili yakalamaya çalışan Ajan Jennifer Marsh’in aksiyon ve gerilim dolu hikayesini anlatıyor.
4. Kartal Göz (Eagle Eye)
IMDb Puanı: 6,6
Shia LaBeouf ve Michelle Monaghan ikilisinin başrollerini paylaştığı Kartal Göz (Eagle Eye) adındaki bu film; aslında Adım Adım Komplo (Echelon Conspiracy) ile oldukça benzer bir senaryoya sahip. Hiç tanımadıkları bir kadın tarafından rehin alınan Jerry ve Rachel, suikast düzenleyecek bir terör örgütü tarafından kaçırıldıklarını anlayıp, iş birliği yaparak kaçmaya çalışırlar. Sonrasında ise bu terör örgütünün aslında devletin Eagle Eyeprojesi olduğu anlaşılır.
3. Oyun (Nerve)
IMDb Puanı: 6,6
2016 yılının en iyi hacker filmlerinden olan Oyun (Nerve); Emma Roberts ve Dave Franco gibi başarılı isimleri bünyesinde barındırıyor. “Şişe Çevirmece”olarak da bilinen “Doğruluk mu, Cesaret mi?” oyunun sanal gerçeklik versiyonu olan Nerve, aslında bu oyunun sadece cesaret kısmından oluşmaktadır. Lise öğrencisi Vee ise bu oyuna katılmaya karar verir. Başlarda oldukça eğlenceli bir oyun olan Nerve, sonradan oyunun izleyenleri tarafından manipüle edilir ve gerilim dolu anlar başlamış olur.
2. Siber Zorbalık (Cyberbully)
IMDb Puanı: 7,1
Game of Thrones dizisinde Arya Stark karakterini canlandıran başarılı oyuncu Maisie Williams’ın başrolünde oynadığı Siber Zorbalık (Cyberbully), 2015 yılının en iyi hacker filmlerinden bir tanesiydi. Olayların sadece bir oda içerisinde geçmesine rağmen, gizem ve gerilimi sonuna kadar yaşattığı Siber Zorbalık; tabiri caizse “ibretlik” bir filmdir. Sosyal medyanın adeta elimiz ayağımız olduğu şu günlerde, genç bir kızın hesapları hacker tarafından çalınıyor. Ayrıca bu hacker; elinde genç kızın özel fotoğraflarının bulunduğu belirtir ve kıza şantaj yaparak vermiş olduğu emirleri yerine getirmesini ister.
1. Sanal Hayatlar (Disconnect)
IMDb Puanı: 7,6
Jason Bateman, Alexander Skarsgard, Paula Patton ve Andrea Riseboroughgibi birbirinden ünlü isimlerden oluşan oyuncu kadrosunun yanı sıra senaryosuyla da en iyi hacker filmleri arasında yer alan Sanal Hayatlar (Disconnect) filmiyle listemize devam ediyoruz. İletişim teknolojilerinin gelişmesi, insanlar arasındaki bağların da kopmasına neden olmuştur. Ayrıca bu teknolojiler içerisinde pek de güvenli bir ortam olmayan internet, sırlarınızın da bir anda etrafınızdaki insanlarla paylaşılmasına neden olabilir. Ailesine vakit ayıramayan iş kolik bir avukatın, sırları internet üzerinden ifşa edilmiş bir çiftin, internette zorbalık yapan çocuğunu eğitmeye çalışan eski bir polisin ve kariyer hedefiyle gözü hiçbir şeyi görmeyen bir gazetecinin yetişkin sitelerindeki mücadelesini konu alan Sanal Hayatlar internet tehlikesini konu alan en iyi hacker filmleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Bonus Film :Kesin İzlemek Gerekir

Ben Kimim (Who Am I)IMDb Puanı: 7,6
Gelmiş geçmiş en iyi hacker filmlerinden biri olan Ben Kimin (Who Am I);vizyona girmiş olduğu tarihten bu yana izleyicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. 2014 yılında vizyona giren bu yapım; Berlin’deki bir grup hackerın yaşadıklarına odaklanıyor. Genç ve asosyal bir bilgisayar kurdu olan Benjamin, yeteneğini CLAY adındaki bir hacker grubuyla daha da geliştirir ve ünlü hackerlardan biri olan Max’in dikkatini bir şekilde çekmeyi başarır. Ancak Alman Gizli Servisi’ne ve Europol’e konuşan diğer hackerların kimliklerini de açığa çıkarmış ve onları Max’in hedefi haline getirmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar