CV Yazım Kuralları Nelerdir ?


CV nasıl yazılmalı  bu konu hakkında yazacağız.İlk olarak şunu belirtmek isterim ki bu bir makale değil blogdur.Bu yüzden hatalarımız ve kusurlarımız olabilir şimdiden bunun için özür dileriz. CV (İngilizce bir kelime olan Curriculum Vitae’nin kısaltılmış halidir) veya  Özgeçmiş ;profesyonel olarak iş arayan adayların kendilerini işverene tanıtmak ve detaylı bilgi vermek için becerileri, deneyimleri, eğitim durumu ve iş tecrübesi aktardığı bir betimlemedir.Bu betimleme genel A4 formatındaki kağıda çıktı alınır ve iş başvurusunda yanınız da bulunmalıdır.CV tanımını anlattıktan sonra nasıl yazılır konusuna ve ne zaman gerekli olduğu konusuna değineceğiz.İlk olarak CV de  kendimizden bahsetmekteyiz.Burada bahsetmek derken oturup sevdiğimiz yemeği yazmayacağız.Burada yer alan bilgiler ciddi ve gerekli bilgiler olmaktadır.Buradaki bilgiler genel  işverenin işine yaracak bilgiler hem de işverenin sizin hakkınızda bilgi sahibi olmasını yaracak bilgiler olmalıdır.


Bu yüzden CV 'nin ilk kısmında adınız, soyadınız, T.C. kimlik numaranız, numaranız,mail adresiniz, vb. şahsi bilgileriniz yer almaktadır.Bir aşağısında okuduğunuz okullar ve mezun olduğunuz ve girdiğiniz yıllar yer almalıdır. Burayı da yazdıktan sonra dil seviyelerini ve bunlar okuma ,yazma  ve dinleme olarak ayrılması gerekmektedir. Bundan sonra ise ne konularda bilgileriniz ve ne konu hakkında bilgi sahibisiniz bu konular yazılmalıdır.Bu işlemin ardından geçmiş iş deneyimleriniz  ve  kaç yıl çalıştığınız,hangi birimlerde ve ne olarak çalıştığınız bilgileri yer almaktadır. Alt tarafında referanslarınız yer alması gerekmektedir.Bunun altında da hobileriniz ve yaptığınız projeler yer alması gerekmektedir.
Bu şekilde başarılı bir CV hazırlamış olduk ,sizler için aşağıda bir CV örneği paylaşıyorum.CV bizim işe ilk başvurumuzda kullanılmaktadır.Bu sayede işveren  CV örneklerine bakarak kimin daha iyi bir şekilde eğitim almış ve aradığı birime kim daha uygun bu konu hakkında bilgi sahibi olmaktadır.İşverenin gözünde ilk izlenim olduğundan dolayı  CV bu denli önemlidir.Bu yüzden CV hazırlamak aslında ne kadar basit  görünse de o nebze zordur.Bu yüzden uzman bir kişi ile hazırlanması bu denli önemlidir.
Özgeçmişi iyi olan arkadaşlar o denli işi kapmıştır demektir.Bu yüzden özgeçmişinizi iyi hazırlamanız yönündedir.Diğer bir olay ise özgeçmişinizi İngilizce hazırlayınız tabi bu benim görüşüm.Çünkü bu sayede uluslar arası firmalara başvuru yaptığınız da sizi bir tık daha ön plana taşıyacaktır. Özgeçmişiniz sizin işi kapmanız da büyük önem taşımaktadır.Bu yüzden özgeçmişinizi güzel disiplinli ve çekici bir şekilde hazırlamanız dileğiyle. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar