Ya Olduğun Gibi Ol Yada Hiç Benim Olma


Cinsiyetimiz ister kız olsun ister erkek olsun küçükken en az bir kerede olsa evcilik oynamışızdır. Kız kıza oynarken arkadaşımız bize kahveye yada yemeğe gelmiştir. Erkek kız oynarken ise erkek baba kız ise anne olup kocasını iş dönüşü karşılamıştır. Ekstra bir durum olmadığı sürece vardır herkesin eskisinde buna benzer bir oyun şekli. Rol modellerimiz ailelerimizdir bu oyunlarda, onları örnek alır onların rolüne bürünürdük oyun oynarken. Zamanla daha da büyünce hayransak annemize ve aşıksak babamıza eşlerimiz onlar gibi olsun isteriz. Hep öyle insanların hayalini kurar ve o yapıda kriter belirleriz kendimize. Gel zaman git zaman derken küçükken oynadığımız roller gerçek rollerimizi oluşturmaya başlar adım adım. Bir ömür sürmesini istediğimiz o tatlı dünyamızın ilk adımı olan eş seçimi vardır karşımızda ama neye göre ve nasıl biriyle olmayız der dururuz. Peki eş seçiminde önceliğimiz ne dersek elbette ki sıralayacağımız bir kaç madde vardır.
Her ne kadar kesin bir kriter olarak ele almasak ta daha iyi anlaşmak için bu şartları değerlendirmek ilişkimizi yıpratmaz ve daima mutlu bir evliliğin kapılarını aralar. Öncelikle din hususuna dikkat etmekte fayda vardır. Aynı dine mensup olmak aynı değerlere sahip olmak anlaşmamızı daha da kolaylaştırma yönünde fayda sağlar. Farklılıklar çoğu zaman renk katsa da herkes bu farklılığı kaldırabilecek kapasitede olmayabilir o yüzden bir genelleme yapacak olursak mümkünse aynı dine mensup bir eş adayını seçmeye çalışmalı.  Ardından gelen ancak en büyük etkiyi sağlayan görüş meselesidir.
Bu belki çoğu anlaşmanın en büyük sorunudur. Örneğin adaylardan biri sağ görüşü biri sol görüşü benimsiyorsa eğer düşünce farkları, ortam ve arkadaş farkları adaylar arasında büyük sorunlara yol açabilir. O yüzden görüşleri birbirine yakın insanların bir arada bulunması uzun vadeli ilişkilerde yarar sağlar. İlk baştaki farklılık sevgi yoğunluğuyla göz ardı edilebilse de o insanla geçireceğiniz 30-40 yıl gibi bir sürenin ardından bu sizin için büyük bir sorunu oluşturabilir çünkü çoğu evlilikte sevgi veya aşk ilk gün ki tazeliğini yıllar boyu koruyamaz. Diğer bir durum ise size tamamiyle zıt olan bir insanı seçmeniz olacaktır ve bu seçimin ardından ben onu değiştirim cümlesi ise hiç olmaması gerekendir. Bir insanı şimdilik böyle olsun ben onu değiştiririm demek oldukça yanlıştır çünkü o insan değişmez ve ilişkiniz yıpranır. İnsanları olduğu gibi kabul edebilecekseniz çıkın bir yola çıktıktan sonra değiş yoksa seni yolda bırakırım demeyin veya size duyduğu saf ve temiz duyguları kullanmayın öylece sevin öylece benimseyin yapamıyorsunuz en başında çıkmayın bu yola, değmemiş olursunuz birbirinizin hayatlarına ve acıtmamış olursunuz canlarınızı o yüzden en değerli kriterlerden biridir bu. Lakin günümüzde değiştiririm çabası çok vardır.
O yüzden olduğunuz gibi kabul edebileceğiniz ilişkilere adım atın. Ve ilerisi için en büyük sorunların ana kaynağı olabilme ihtimali yüksek olan aileler. Birbirine çok yakın aile kültürünü seçmeniz ilk zamanlar olmasa bile evlilik yıllarında size en büyük kolaylıkları sağlar. Hem daha çok sevebilirsiniz eşinizin ailesini. Yakın kültürler olduğu için özellikle bayan arkadaşlar uzaklaştıkları kendi yuvalarından sonra edindikleri yeni yuvada zorluk çekmeden kolaylıkla alışabilirler.

Her ne kadar birçok kriterde koyulsa nasipten öte yol gitmez. Kaşını gözünü seversin ve sonrasında tüm dünya ve geri kalan yok olur güzünde.
Bir gerçekte vardır ki bu kriterlere sahip adaylar farkında olmadan girerler birbirlerinin çekimine ve sevdikleri insanla buldukları her ortak nokta sevinçleri olur.Var böyle birçok örnek ve en büyüğü de benim. Bir bakışından bir duruşundan etkilenirsin başta araştırdıkça, tanıdıkça daha çok benzetirsin kendine ve daha çok seversin. Sevdikçe seversin her çıkan ortak noktada daha da bağlanırsın daha güçlenirsiniz sevginizle o yüzden varsa imkanınız değerlendirin dediklerimi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar