Linux 'a Etki Eden Virüs ve Fidye Olayı

Son dönemlerde kullanıcıların korkulu rüyası olan fidye virüsleri, artık linux'ta da kendilerini göstermeye başladılar. Yeni keşfedilen KillDisk isimli virüs sizden 250.000 $ talep ediyor!

Son dönemlerde kullanıcıları son derece çaresiz bırakan ve hackerlara büyük paralar kazandıran fidye virüslerinin gelişimi son sürat devam ediyor gibi gözüküyor.

Eset tarafından keşfedilen KillDisk isimli bir fidye virüsü Windows'u etkilediği gibi Linux kullanıcılarının da başına bela olacak gibi gözüküyor.
Dosyalarınızı şifrelemesi durumunda sizden 250.000$ değerinde Bitcoin ile ödeme yapmanızı isteyen virüs, ödeme yapmanız halinde dosyalarınızı kurtaracağınızı söylüyor.


Eset'in paylaştığı bilgilere göre bu virüs, içerisinde herhangi bir çözücü şifre barındırmıyor. Uzak sunucu bağlantısı da bulunmayan bu virüs aslında tamamen dolandırıcılık üzerine kurulmuş bir tuzak.

Araştırmacılar virüsün Linux versiyonunda bir güvenlik zaafiyeti keşfettiklerini fakat çözücü şifreye ulaşmanın biraz zaman alacağını belirtti.

Fakat maalesef aynı güvenlik zaafiyetinin virüsün Windows versiyonunda bulunmadığını da belirtelim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar