Arduino Programlama Dersi #7 (Diziler)

Merhaba kodlayıcılar bugün sizlerle birlikte Arduino da diziler konusunu işleyeceğiz. Arduino da diziler bir değişken türünden birden fazla tutmak için kullanılmaktadır.Aynı değişken tipinden kullanıcının belirlediği sayı boyutunca tutulabilmektedir.Diziler diğer programlama dillerinde de bulunmaktadır.Bu dizi türleri static dizi türleridir,içinde kaç adet eleman alaçagı belirlenmiştir.Birde dinamik diziler mevcuttur.Bu diziler ise  eleman geldikçe boyutunu artırarak elemanları ekler.Bizi bugün işleyeceğimiz diziler ise static dizilerdir.Diziler aşağıda belirtildiği şekilde kullanılmaktadır.



int deger[5]={2,5,7,9,10};

Yukarıda belitildigi şekilde kullanılmıştır. Buradaki int değeri bizim dizimin tipini belirtmektedir.5 adet diyerek ise içine 5 adet eleman alacağını belirtmiş olduk.Dizilerin içine ise süslü parantez içinde elemanlarını atmış olduk.Eğer dizinin boyutunu başta belirtmezsek hata verecektir.
      Dizinin daima ilk elemanı  sıfırıncı index ten başlamaktadır.Yani deger[0]=2 eşit olmaktadır.Daha fazla bilgi için  aşağıdaki video izleyebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar