Ankara’da Ulaşım Hakkında Tüyolar


Her günün her saati dolu olan insanların birbirlerine anlamsız bakışlar attığı  bir ucundan bir ucuna  Kırıkkale ye gidecek kadar zaman geçirilen ulaşım aracının adı metrodur. İstanbul ile yarışamayacaktır. Bunun sebebi ise metro insan oranından kaynaklanmaktadır. Ankara’da toplam 4 adet metro hattı bulunmaktadır.Bu metro hatlarını sıralayacak olursak:



  •        OSB-Kızılay
  •        Dikimevi-Aşti (Ankaray)
  •        Kızılay – Ümitköy
  •        AKM – Keçiören

şeklinde metro hattı bulunmaktadır.Bu metro hattının  en uzun kısmı 1. Sıradaki metro hattıdır.Bu metro hattı 10 ile 15 sene boyunca Melih Gökçek’in yapamadığı bir metro oldu .En sonunda hükümet bu işe el atarak Ulaşım Bakanlığı sayesinde yapıldı. En eski hatlardan birisi 2. Sırada bulunan hattır. Bu hatta bindiğiniz zaman metroların eski olduğu dikkatinizi çekmektedir.Bu metrolar Fransızlar tarafından yapılmıştır. Diğer metroların hepsi Çinli Firma olan  CSB IHUZHOU ELECTRIC LOCOMOTIVE tarafından yapılmıştır. Bu firmanın Türkiye ye sağladığı diğer bir yarar ise Türkiye’ye fabrika açıp istihdam sağlamasıdır. 



    En yeni açılan hat ise 4. Sıradaki hattır .Bu hat en boş  hattır ,bu hattın boş olmasının büyük kısmı o yerleşke de oturan halk otobüs ve dolmuş ağırlıklı olarak kullanmasıdır.En rahatsız olduğunuz oturma sayısının çok az olduğu için Ankaray hattıdır. En güzel ,en yakışıklı ve en değişik tipleri ise Ümitköy metrosunda görürsünüz.Bunun sebebi her ne kadar arabaya binmeseler de hepsi elit semtte oturmaktadır.


Bu hat üstünde toplamda 3 adet üniversite bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı  kız popülasyonu en fazla  olan hattır .En talihsiz hat ise tabi ki bu kişilere göre değişiklik göstermekle beraber OSB hattıdır.Bu hat üstünde toplam da üç adet organize sanayi bölgesi bulunmaktadır.Bu şekilde enleri sıralamış olduk.Bu yazıyı okuyanlar bu nedemiş diyor olabilir. Ee normal metroda yazdığım yazı bu kadar olur ,birde 9 saat mesai yaptıysanız pekte güzel şeyler beklememek gerekir diye düşünüyorum.Neyse bugünlük bu kadar yeter yarın metroda oturacak yer bulursam yine bir şeyler yazabilirim.


                                                                                  Metro Bloggerı

Yorum Gönder

0 Yorumlar