Her Sabah İşe Gitmeyin


Bugün insanların hayatının 40 yılını çalan bir sistemden bahsedeceğim. Bu sistem o kadar acayip bir sistem ki 40 yıl boyunca çalışır ,65 yaşında emekli olursunuz. Emekli olduğunuz da ise yürüyemez ve tuvaletinizi tutamaz hale gelirsiniz. Hayatınızın geri kalan beş ,on senesini yaşayıp toprağın altına giderseniz. Bu sisteme herkes bir şekilde ayak uydurmuş ve katılmış durumdadır. Bazı arkadaşlar bu sistemi kabul etmeyebiliyor. Hayallerini, para kazanma aracı yaparak hayatı doyasıya yaşıyorlar.
Bazen düşünüyorum, bu arkadaşlar gibi mi yaşamalıyım diye ama görüyorum ki her insanın hayata bakış açısı farklıdır. Benim için her şey düzeninde ve zamanında olmalı ne fazla ne eksik zamanında, bu durum benim için işi zorlaştıran kısım olmaktadır. Örneğin ben üniversiteyi zamanında bitirip hemen askere gittim geldikten sonra hemen iş arayıp işe girdim .Bu durum bazen bazı şeyleri bana sorgulatıyor ,bunlar benim için bir görev mi yoksa seyahatimi idame etmemi sağlayan durum mu ?  


Ev almaya iyi bir otomobile binmeye 40 sene boyunca uğraşırız. Bütün hedef budur hep daha iyisi olsun , ama bu şekilde yaşamak ne kadar mantıklı ? Bazı insanlar dediğim gibi hayat felsefelerini yaşamları haline getirmişler ,buna en iyi örnek ise Emre Durmuştur. Arkadaş üniversiteyi bırakıp dünya turuna çıkıyor ve canı nerede kalmak isterse orada kalıyor. Yabancı insanların hayatına dahil oluyor, onların kültürünü ve örflerini öğreniyor. Peki bu nasıl para kazanıyor. Bu kişi blog yazıyor , fotoğraf çekiyor ve en önemlisi sponsor buluyor.En son arkadaş Vodafone için videosunda reklam yaptı. En başından beri söylemek istediğimde tam olarak bu siz hayalleriniz peşinden koşun elbet paranızı kazanırsınız .Bunun için para amacınız değil aracınız olsun .Hayallerin peşinden gitmek her zaman kolay olmaz bunun için çileler, hüsranlar ve acılar çekebilirsiniz.  Bu durumlarda pes etmeyip savaştığınız zaman ve onu elde ettiğiniz zaman dünya’nın en mutlu ve en anlamlı insanı olursunuz. Olayı maddelemek gerekirse;
  • ·         Hayallerinin peşinden koş
  • ·         Asla pes etme
  • ·         Para amaç değil araç olsun
  • ·         Unutma en fazla 5-10 sene daha yaşarsın
  • ·         Her şey gençlik zamanın da yapılır.

Metro Blogge

Yorum Gönder

0 Yorumlar