Senior Developer Olmak İsteyenlere Tavsiyeler


Bu yazı Junior Mobil geliştiricilerin kendileri geliştirmeleri ve daha da kaliteli kod yazabilmeleri amacıyla yazılmıştır. 

Mobil kütüphaneleri kullanırken dikkatli olarak seçmeniz gerekmektedir. Projenin gereklilikleri iyice analiz edilmeli ve projeye dahil edilecek olan kütüphane bu ihtiyaçlar doğrultusunda tercih edilmelidir. Tabi ki bu listelerde neredeyse her proje de kullanabileceğiniz ( Picasso ,Retrofit vb.) genel kullanıma yönelik kütüphaneleri bu işlemler dışında bırakıyorum.Kütüphaneyi kullanmadan önce her yönüyle araştırın ve muhakkak hızlı bir şekilde demo proje geliştiriniz.

Network işlemlerinin bulunduğu, özellikle de içerisinde REST sorgularının bulunduğu projelerinizde mutlaka Retrofit kullanın. Retrofit kullanırken de dikkat edilmesi gereken en önemli nokta akıllıca kurgulanmış bir mimari olacaktır. Retrofit yanında Gson gibi ek  third party kütüphaneleri de kullanabilirsiniz.

Günümüz Mobil dünyasının en popüler konularından bir tanesi RxJava,RxKotlin ve Rxswift sanırım. Herhangi bir mobil projede pek çok işlem için kullanılabilir. Mesela bir junior Android developer için en fazla tanıdık olacak işlem sanırım AsyncTasks işlemleri olacaktır Reactive Extension bolca okunması gereken bir konudur.Dinleyen ve dinleyici var diyip geçilecek bir konu değildir.

Her zaman ana hedefiniz düzgün bir proje mimarisine sahip mobil uygulama geliştirmek olsun. Projenin geleceği açısından ve sizin de uygulamayı sağlıklı geliştirmeye devam edebilmeniz açısından projenin düzgün bir mimariye sahip olması ciddi bir önem arz etmektedir. Projeye başlamadan önce her açıdan iyi şekilde analiz ediniz.Projenin isminden tutunda hangi teknoloji ve hangi test aşamalarını gerçekleştirmeniz gerektiğine kadar. Kervan yolda düzülür mantığında olmayın yoksa ilerde o kervana düzerler.


Her zaman ana hedefiniz düzgün bir proje mimarisine sahip mobil uygulama geliştirmek olsun. Projenin geleceği açısından ve sizin de uygulamayı sağlıklı geliştirmeye devam edebilmeniz açısından projenin düzgün bir mimariye sahip olması ciddi bir önem arz etmektedir. Kullandığınız mimari son derece önemlidir. Projenin daima iyi bir şirkete sattığınızı düşünerek kod yazın , her gün bir satır yazın ama düzgün yazın.

Mobil projelerinizde daima kod standartlarına ve tasarım standartlarına uyunuz. Google ve Apple developer yazılarını takip ediniz daima kendinizi geliştiriniz. Senior bir developer olduğunuzda geçmişte yazdığınız kodlara bakıp bolca gülebilirsiniz. Önerilerim saçma geldi ise yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar