Google Maps Uber Desteğini Çekti!

Kullanıcılar, Google haritalar üzerinden Uber için rezarvasyon yaptırabilmekteydi. 2017 yılından beri aktif olarak kullanılabilen bu özellik sayesinde kullanıcılar, Uber uygulamasına gitmelerine gerek kalmadan Google haritalar üzerinden rezervasyon yaptırarak işlemlerini tamamlayabiliyorlardı. Google haritalar uygulamasına girdiğinizde “Araç Talep Et” butonuna tıklayarak Uber rezarvasyonları yapılabilmekteydi. Ancak Google artık Google Haritalar üzerinden yapılabilen Uber rezervasyonlarını kısıtladı.

Google, haritalar üzerinden Uber uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili yardım sayfasında yer alan güncellemesi dışında hiçbir açıklama yapmamıştır. 2017 yılının Ocak ayından itibaren ortaya çıkan bu uygulama sayesinde Uber rezarvasyonları hatta ödemeleri dahi kolaylıkla yapılabilmekteydi. Bunu yapabilmek için uber uygulamasının yüklenmesine bile gerek yoktu. Bunun dışında gidilmesi planlanan mesafeler arası ücretler tahmini olarak belirlenebilmekte ve ona göre rezervasyon alarak müşterilere kullanabilecekleri bir kısayol sunmaktaydı.

Uygulanmanın kısıtlanmasının ardından ise artık Uber’e direkt olarak Google haritalar uygulaması üzerinden ulaşarak rezervasyon yapamayacaksınız. Bundan sonrasında Google haritalar uygulamasından sadece istediğiniz rotayı belirleyebilecek daha sonrasında ise Uber uygulamasına geçerek gerekli rezervasyonunuzu yaptırabileceksiniz. Bu değişiklikten kaynaklı olarak öncesinde Google haritalar üzerinden rezervasyon yaptıran müşterilerin, artık Uber uygulamasını yüklemeleri gerekecektir.Google, Uber uygulamasını Google haritalar üzerinden kaldırma sebebiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmamış olsa da bununla ilgili tahmin yürütmek çok da zor değildir. Uber’in kendi uygulamasının daha fazla yüklenmesi ve kullanılmasını sağlamak için bu kararın alındığı tahmin edilmektedir. Alphabet’in, Uber’in en büyük rakibi olan Lyft üzerinde bir hissesinin olması da son derece dikkatleri çeken bir detaydır.
Sonuç olarak Google artık tam olarak desteğini çekmemiş olsa bile haritalar uygulaması üzerinden Uber ile yapmış olduğu birlikteliği sonlandırmış bulunmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar