2018 Yılının En Pahalı Domain Satışları

Teknolojinin sürekli gelişimiyle birlikte web kullanıcılarının sanal dünyaya yaptıkları yatırımlar da büyük gelişme göstermiştir.Sanal dünyaya yapılan yatırımların da hatırı sayılır bir kısmı ise domain satışlarına yöneliktir. Örneklendirilecek olursa Crypto.com adresinin satışı için ortalama 1 milyon dolardan fazla ödeme yapılarak satın alınmıştır. Bu fiyat sadece açıklanan fiyattır. Düşüncelere göre ise ödenen ücretlerin bundan çok daha fazla olduğu yönündedir.
2018 yılında Crypto.com dışında çok büyük ücretlerle satın alınmış farklı domain adresleri de bulunmaktadır. Bunlar;
  1. Super.com

2018 yılının Şubat ayında online bir açık arttırma sırasında satışı yapılan Super.com henüz kullanıma sunulmamıştır. Bu nedenle de kullanım detayları henüz belli değildir. Super.com domaini için ödenen ücret ise 1.2 milyon dolardır.
  1. Great.com

2018 yılının Ocak ayı içerisinde gene bir açık arttırma ile satılan Great.com adresi, İsveçli ünlü girişimci Erik Bergman tarafından satın alınmıştır. Erik Bergman’ın bu domain adını satın almasındaki amaç ise çeşitli yardım kurumlarına bağış yapmaktır. Ünlü İsveçli girişimci, Great.com domain adresi için ise 900.000 dolar ödemiştir.
  1. Liquid.com

Sanal aleme ilgi duyan tüm kullanıcıların aşağı yukarı bileceği Liquid.com adresi ilk kripto para birimi için kullanılan web sitesidir. Bu domain adı için büyük paralar ödeyen Quoine isimli şirket, kripto para birimlerinin exchange işlemlerini gerçekleştirebilmek amacıyla kullanılmaktadır. Liquid.com domain adı için ise 750.000 dolar ödenmiştir.
  1. FO.com

FO.com domain adı da Liquid.com gibi kripto para birimi ile ilgili bir alan adı olarak kullanılmaktadır. Yeni sahibi ile birlikte FO.com domaini blockchain ve token business işlemleri için kullanılacaktır. FO.com domain adı için ise 510.000 dolarlık bir ödeme yapılmıştır.

  1. Vacation.rentals

Hakkında çok da fazla bilgi bulunmayan bu domain, yeni nesil “üst düzey domain adı” satış işlemlerinin ilk büyük temsilcisi olarak bilinmektedir. Vacation.rentals domain adı, 500.300 dolara satılmıştır.
  1. DAX.com

DAX.com domain adresi şu anda online ortamda herhangi bir faaliyete geçmemiştir ve satın alan kişi bilinmemektedir. Ancak istatistiklere göre 3 veya daha az harf ile yapılan ve  X ile biten domain adları, genellikle kripto para birimleri için kullanılmaktadır. Çünkü X harfi exchange’in simgesi olarak nitelendirilmektedir. Aynı zamanda da DAX, Almanya Borsa Endeksinin kısaltması anlamına gelmektedir. DAX.com domaini ise 500.000 dolara satın alınmıştır.
  1. Inspection.com

Honkong chain teknolojileri şirketi Asia Inspection, Asya sınırlarının dışına çıkarak genişleme kararı aldı. Bu kararla birlikte halihazırda kendilerine ait olan Asialnspection.com’dan daha genel bir isim olan Inspection.com domainini 335.000 dolar karşılığında satın almıştır.

  1. Signet.com

Yine 2018 yılının Haziran ayı içerisinde satılmış olan Signet.com adresini kimin aldığı henüz bilinmemektedir. Signet ismi, dünya üzerinde çok farklı şirket tarafından kullanılmaktadır. Ancak bir iddiaya göre SignetJewerals.com domain adına sahip olan bir mücevher şirketi tarafından satın alındığı tahmin edilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar