Kalashnikov Elektrikli Otomobil Üretti

Rusya merkezli silah üreticisi, AK-47 tüfeğiyle bilinen Kalashnikov, şaşırtan bir hamle gerçekleştirerek bir elektrikli otomobil üzerinde çalıştığını duyurdu. Kalashnikov ilk prototipi de kamuoyu ile paylaştı, tasarım retro görüntüsüyle epey dikkat çekti.
Son dönemde yeni robotlar ve araçlar tanıtan Kalashnikov, yeni elektrikli otomobillerinin Tesla’nın rakibi olarak konumlandıracaklarına işaret etti. 
CV-1 olarak anılacak olan otomobil, retro-IZH-21252 model numaralı ve Combi olarak anılan eski bir otomobil baz alınarak hazırlandı. Kısacası var olan eski bir model, elektrikli bir otomobile evrildi. Herhalde böyle benzer bir proje ülkemizde üretilse bunun eşdeğeri elektrikli bir Anadol olurdu.CV-1 otomobili 350 kilometrelik menzile sahip olacak. Araç her ne kadar retro bir görüntüde olsa da, 0’dan 100 kilometreye çıkış hızı 6 saniye gibi oldukça iddialı bir seviyede. Elektrikli otomobilin bataryaları saatte 90 kilowatt kapasiteye sahip.

Kalashnikov yeni elektrikli otomobilini tanıttığı fuarda bir de elektrikli motosiklet ve yine elektrikli bir buggy araba tanıtımı da gerçekleştirdi. Ancak diğer araçlar Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı için üretilecek, yani bu modeller ordu ihtiyacını karşılarken, CV-1 ise daha ticari ve Tesla’ya rakip olarak konumlandırılması da sürpriz bir hamle olmuş oldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar