Mockup Nedir? Mockup Nasıl Yapılır ?


Tasarımlarınızı en iyi şekilde sunmanız için son dönemlerde oldukça popüler olan Mockuplar ortaya çıkmıştır. Kartvizit, Broşür, katalog, kurumsal kimlik çalışmaları, araç giydirme, tabela, web site gibi bir çok tasarım çalışmasında Mockuplar kulanılmaktadır.
Mockup veya mock-up aslında tasarımcıların ürettikleri tasarımları daha modern şekilde sunmaları gereksiniminden ortaya çıkmıştır. İlk başta kartvizit , kurumsal kimlik çalışmalarında kullanılan Mockuplar şuanda tüm dijital çalışmalarda kullanılmaktadır. Mockup çalışmalarını Photoshop programını kullanarak kendinizde rahatça yapabilirsiniz.  Size bu yazımızda Mockup çalışmalarını nasıl yapabileceğinizi göstereceğiz ve piyasa da psd formatında dağıtılan hazır Mockupları inceleyeceğiz.
Bu çalışmaları kendinizde arama motorları üzerinden arayarak bulabilirsiniz. Özellikle vektör sitelerinde bu çalışmalara oldukça fazla rastlayabilirsiniz.

Mockup Örnekleri Bulabilir miyim?
x
Mockup örneklerinden beslenerek kendinizi geliştirmek istiyorsanız bunun en iyi yolu Behance'yi incelemeniz. Hatta sayfanız yok ise kendinize Behance üzerinden hesap oluşturunuz. Burada ki hemen hemen tüm çalışmalar Mockup ile sunulmaktadır. Bu yüzden buradaki kategorilerden aramalar yaparak hayal dünyanızı daha da geliştirebilirsiniz. Behance'ye girerek hemen Mockup çalışmalarını incelemeye başlayın.
Photoshop programı ile uğraşmamak istiyorsanız ve acil olarak online bir ortamda Mockup çalışması yapmak istiyorsanız bunu da yapabileceğiniz ortamlar var. Özellikle internet sitesi Mockup çalışmalarını oldukça güzel bir şekilde yapabilir görselleri ücretsiz olarak indirerek bir sunum haline getirebilirsiniz.
Daha fazla bilgi edinmek için aşağıda bulunan videoyu izleyebilir yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Mockup Nedir? Mockup Nasıl Yapılır?

Yorum Gönder

0 Yorumlar