ARDUINO İLE BLUETOOTH HABERLEŞME

HC-05 görünüm olarak HC-06 modülü ile neredeyse tamamen aynıdır. Temelde aynı işlevi görseler de HC-05 modelini kullanarak iki adet HC-05 veya HC-06 modelleri arasında doğrudan iletişim kurulabilmektedir. HC-05’i ayırt etmek için basit bir yöntem vardır: çoğu HC-05 modülün üzerinde ufak bir buton bulunmaktadır. HC-06’da ise bu buton mevcut değildir.

Bluetooth modülünü Arduino’muza bağladığımızda ilk modül ismi, baud rate ve şifre ayarlarını yapmamız bizim için büyük bir kolaylık olacaktır. HC-05 bluetooth modülünü konfigürasyon moduna geçirebilmek için 5V bağlantısını yaptığımız sırada modül üzerindeki butonu basılı tutmamız gereklidir. Konfigürasyon moduna girdiğimizi, modül üzerinde yanan LED’in sıklığından anlayabiliriz. Eğer 3’er saniyelik aralıklarla yanıp sönüyorsa, modül konfigurasyon modundadır. LED’in yanıp sönmesi sık ise bu bize modülün iletişim modunda olduğunu gösterir. Modül iletişim modundayken diğer bluetooth cihazlar tarafından yapılan taramalarda listelenir. İletişim modunda bir cihaz modüle bağlandığında ise LED, 3 saniyede bir kere kısa yanıp sönme yapar.
Modülümüzün konfigürasyonunu kolay bir şekilde yapabilmek için aşağıdaki şemaya göre bağlantı yapmamız ve 5V ve GND pinlerini Arduino’ya takarken modül üzerindeki butonu basılı tutunuz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar