WhatsApp’dan Yeni Sohbet Hareketi

Dünyadaki insanların birçoğunun aktif olarak kullandığı WhatsApp uygulaması en son sohbet gruplarına yönelik bir güncelleme getirmişti. Bundan sonrasında ise WhatsApp’a gelen güncelleme yine sohbet uygulamasına yöneliktir.
WhatsApp, kullanıcılarına sunduğu yeni güncellemeyle birlikte sohbet uygulamalarına görüntü desteği getirdi. Güncellemeyi ilk olarak F8 konferansında tanıtan ve üzerinde çalışmalar yapıldığını bildiren şirket, bu güncellemeyi İOS ve Android cihazlar için herkese açmıştır. Aynı zamanda şirket, bu video sohbet uygulamasını kullanabilmeniz için internet bağlantınızın güçlü olması gerektiğini bildirmiştir.
Yani bu güncellemeye göre,  yerel bölgelerde internete bağlı olduğunuz durumlarda ailenizle, arkadaşlarınızla, herhangi bir oluşturduğunuz WhatsApp grubunuzla  görüntülü sohbet özelliğini kullanabileceksiniz. Konumunuzun yeri farketmeksizin görüntülü grup sohbetini WhatsApp’dan kullanabileceksiniz. WhatsApp gruplarında videolu sohbet özelliğinin 4 kişilik bir kapasitesi bulunmaktadır. Yani bu güncellemede en fazla 4 kişi aynı anda görüntülü sohbet kurulabilmektedir.
WhatsApp’ın standart metin sohbetlerinde bulunan uçtan uca şifreleme özelliği videolu grup sohbetlerinde de geçerli olacaktır. Uçtan uca şifrelemenin işletme hesapları özelliğinden kaynaklı olarak Facebook tarafından zayıflatıldığı da söylentiler arasında yer almaktadır. 2018 yılının ilk aylarında görülen istatistik sonuçlarına göre yaklaşık 1.5 milyar aylık kullanıcıya ulaşmış olanWhatsApp, uzun zamandır bu güncelleme üzerinde çalışmalar gerçekleştirmektedir. 2014 yılından itibaren sesli arama özelliğini yayınlayan şirket, birebir görüntülü arama özelliğini ise ilk olarak 2016 yılında kullanıcılara sunmuştur. 2018 yılından itibaren ise grup görüntülü sohbet uygulamasını yayına alacaktır.
Yine yakın zaman içerisinde  Apple şirketinin FaceTime uygulamasıyla 32 kişiyi bulan grup sohbetleri de göz önüne alındığında, videolu sohbet üzerindeki çalışmaların çok daha yüksek sonuçlara ulaşacağını söyleyebiliriz.
WhatsApp’ın yeni güncellemesi olan videolu sohbet özelliğini aktif olarak kullanabilmeniz için hem sizin hem de görüntülü olarak sohbet edeceğiniz kişilerin WhatsApp’ı son sürümüne yükseltmeniz gerekmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar