Arduino RC522 RFID ile EEPROM'a Kaydetme

Bugün sizlerle Arduino ile RC522 RFID modülünü kullanacağız.RFID genel anlamıyla nesnelerin radyo dalgaları kullanılarak tanınması için kullanılan teknolojidir. Günlük hayatımızda toplu taşıma biletlerinde, işyeri ve okul girişlerindeki turnikelerde karşımıza sıklıkla çıkmaktadır. Kablosuz haberleşme teknolojileri ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Kablosuz Haberleşme Teknolojileri yazımızı okuyabilirsiniz.
Gereken malzemeler:
  • Arduino UNO
  • Breadboard
  • RC522 RFID modül ve 2 adet RFID kart/tag
  • Erkek-erkek jumper kablo
Kullandığımız kartların kendilerine ait UID isimli bir numarası vardır. Bu numara, her kart için farklıdır. Okuyucumuza kartımızı veya anahtarlığımızı yaklaştırdığımızda bu numara okunarak işlem yapılır. Bu uygulamada, öncelikle elimizdeki kartların UID’lerini Arduino’muzun dahili EEPROM’una kaydederek ve daha sonra okuttuğumuz kartın UID’sini, bellekteki UID değerleriyle karşılaştırarak işlem yapacağız. Devre şemamız şu şekilde:
Bu adresten kartımızı çalıştırmamızda gerekli olan kütüphaneyi indirerek Arduino programının kurulu olduğu klasör altındaki libraries klasörüne MFRC522 ismiyle kaydediyoruz.


Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Merhabalar bu programı kart kaydederken bir tane kartı yönetici kart olarak belirleyip onu okuttuktan sonra kayıt işlemini nasıl yapabiliriz hiçbir kaynak bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bunu su sekilde yapabilirsiniz. Kullanici kayit islemini yapmadan sizin belirlediginiz bir keyi goirebilir. Bunu bir degiskene atadiktan sonra karsilastirip o sekilde yonetici kartini kayit edersiniz bu islemin ardindan eppromdaki kart kayitlarini okuyup eger yonetici karti ise kayit islemini basltirsiniz buna benzer bir ornek paylasmistik.

      Sil
    2. Eger bu sekilde bir projeniz mevcut ise proje yaptir kisminda bizlere erisebilirsiniz.

      Sil

Bizimle fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.