Kendi İşini Kurma Rehberi


1- Neden bir iş kurmak istediğiniz konusunda açık olun

İş aramaktan yorulmuş olsanız bile yeni bir iş kurmak gözünüzü korkutabilir. İş hayatınızın kontrolünü elinize almak korkutucu gözükse bile hiçbir şey yapmamak daha kötüdür. Bununla birlikte elinizdeki seçenekler tükendiği için bir iş kurmanız pek de hoş olmaz. Eğer gerçekten içinizden geldiği şekilde kendi hayallerinizi gerçekleştirmek için bir iş kurun, işte o zaman kimse sizi tutamaz.
 2- İşletme tipine karar verin
Tekerleği yeniden bulmanıza gerek yok. En iyi iş fikri belki de daha önceden denediğiniz ve kendi bulduğunuz çözümlerdir. Örneğin Amerikalı girişimci Tory Johnson kadınlar için dünyanın en büyük kariyer fuarını organize ediyor. Johnson 12 sene önce de düzenlenen pek çok kariyer fuarı olduğunu ve günümüzde hala da devam ettiğini söylüyor. Ancak Johnson 12 sene önce fırsatları kendi lehine çevirerek kadınlara odaklandı ve başarılı bir işletme yarattı. Kendi deneyimlerine dayanan çözümlerini küçük işletme sahiplerine ve küçük işletme açmayı düşünen kişilere anlatıyor. İşletmelerini nasıl açacakları ve büyütecekleri konusunda onlara yardım ediyor. Etrafınıza bir bakın, pek çok tekrar eden fikir göreceksiniz. İnsanlar cupcake alıyor, hepimiz saçlarımızı kestiriyoruz, herkes belli türdeki mücevherlerden hoşlanıyor, belli zamanlarda hepimizin bozulan muslukları tamir etmesi için bir tesisatçıya ihtiyacı oluyor. Sizinle bu yarışta olabilecek pek çok başarılı rakibiniz olacaktır. Kendi modelinizi çok iyi uygulamak zorundasınız. Bu nedenle kendi fikrinizi şekillendirin. Unutmayın ki hizmet işletmesi ( kendi uzmanlığınıza dayanan ) açmak her zaman ürün işletmesi açmaktan daha ekonomiktir. Ürünlerin olduğu işletmelerde maddi varlıklar satmanız gerekir ki bu da maliyetli olacaktır.
 3- Basit bir iş planı hazırlayın
İşletme açmayı planlayan girişimcilerin çoğu uzun ve detaylı iş planları yazmak için kendilerini zorluyorlar. Planlarını mükemmel bir şekilde hazırlayana kadar işletmelerini açmıyorlar. Neler sunduğunuzu, hedef kitlenizin kimler olduğunu, ne kadar harcama yapmanız gerektiğini ve bütün bunları gerçekleştirmek için neler yapmanız gerektiğini gösteren bir sayfalık bir plan hazırlayın. Bu akışkan bir süreçtir ve bir kere bu işe başladıktan sonra zamanla değişiklikler olacaktır. Bu nedenle başlangıçta planınızı basit tutun.Aşağıda bulunan kitabı okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar